Sommarlov!

 Så var då skolan slut här i USA för detta året. Barnen tyckte det var vemodigt att lämna alla kompisarna och lärarna. De som bara ett par veckor innan hade gnällt över att sommarlovet var så långt borta ville plötsligt gå mer i skolan. Kan inte ha varit så illa då eller hur!?
 
Sista dagen var det bara barnen som var inne i skolan. De hade ingen skolavslutning så som vi är vana vid hemifrån utan barnen lämnades av som vanligt på morgonen. Sedan hade de lite avslutningar i respektive klassrum. Det enda som skilde sig åt var att de slutade redan 11.30. Eriks klass hade lite snacks med sig att bjuda på i klassrummet men inte Emmas så det berodde helt på hur läraren ville ha det. Jag hade stekt ett berg med köttbullar åt Erik att ta med och så hade vi bakat en Silviakaka. Han var den ende som hade något i matväg med sig, resten var sötsaker..
 
Efter vi hade hämtat upp Erik och Emma var det en timme tills Elias skulle börja på sin förskola så vi hade med oss filt och lite picknick och stannade kvar på basen tills det var dags att lämna honom. På Elias förskola fick jag vara med under den sista timmen. Då hade de party för alla. Elias var så glad över att de också hade party på förskolan. Skolbarnen har ju haft många de sista veckorna men inte på förskolan så han tyckte att det hade varit orättvist att inte han fick gå på party. Personalen hade ordnat med en liten godsak (typ vaniljpudding med krisp) och en massa olika roliga spel/aktiviteter. Elias tyckte golfen var väldigt rolig. Han puttade och puttade med stor koncentration. Kanske kan vara en bra sport för honom?!
Måste säga att jag saknade skolavslutningen detta året. Alla finklädda barn, förväntansfulla och nervösa. Alla sångerna, alla föräldrarna och den överhängande risken för regn...
Nästa år blir det däremot två skolavslutningar för första gången för oss så det kommer att komma ikapp sig då.
 
//3E
 
 
 
 

Kommentera här: