Mexiko

 Här är det bad och sol och fotboll hela dagarna. Jag levde i världen att det skulle vara ganska likt Spanien här men det kan jag inte säga att upplevelsen är hittills. Mer likt USA än vad jag trodde. Det körs bil till allt och de har förvånansvärt tidiga kvällsvanor. Restaurangen på stranden stänger tex i solnedgången. 
 
Maten här är god men inte speciellt kryddstark. Väldigt enkelt för barnen att hitta mat om vi går ut och äter. Sedan har de ett helt batteri med såser på bordet som man själv får krydda på med. 
 
Havet är fantastiskt! Vi har åkt runt på en hel del olika stränder och kollat in. Vid oss ligger det mjukaste sandstranden. Perfekt sand för att bygga sandslott men inte så kul när man ska tömma väskan hemma, allt är sandigt.
Havet är varmt här. Kommer man på grunda ställen där ytvattnet flyter inåt håller badvikarna ca 30 grader. Inte särskilt svalkande. 
 
Sikten under vattnet på sandstränderna är inte heller bra så ofta. Det beror på vindar och strömmar men ofta drar vågorna upp en massa sand från botten och förstör sikten. Vi har cyklop till oss allihop och hittar man ett ställe med klar sikt och lite sten/rev på botten så finns det en massa fina fiskar och andra havsdjur att titta på. 
 Vi har hittat en väldigt fin strand bara en kort körning från oss. Skyddad och ganska liten vik men med ett gynnsamt läge som ger friskt ganska kallt vatten med stenbotten. Finns mängder med fiskar och rev. Grymt kul ställe att snorkla på. Vi har sett sjöborrar, flera olika arter av sjöstjärnor och mängder av olika fiskar. Idag simmade vi mitt i ett stim av små små silvriga fiskar. De höll ihop fantastiskt och rörde sig nästan som en. 
Mexikanarna på stranden kollar på oss en hel del dock. Alla här är mörkt brunhåriga medansvar alla våra barn är blonda. Vi är ofta dem enda som kan simma. Här är det inte många som kan det. Väldigt ovanligt och de få som finns simmar nästan alltid någon form av hundsimsliknande simsätt. Har stött på en handfull som på riktigt kan simma. Men de badar iallafall. Skulle vara intressant och veta hur många som drunknar om året.. Det borde vara av samhällsintresse att jobba på simkunnigheten här. 
 
Vi har haft en super semester de 12 dygnen här. Till och med maken som brukar ha svårt att komma ner i varv på semestern har latat sig ordentligt. Skönt! Har blivit många salta bad och goda middagar. Strax är det dags att börja återresan till Kansas City. Vi har en intressant vecka framför oss. Phoenix, Grand Canyon, Las Vegas, Vail och White Water Park ska besökas innan vi är tillbaka i Kansas. När vi kommit tillbaka ska vi bara hämta våra väskor och sedan är det dags att flyga hem till Sverige och avsluta vårt år i USA.
Tillbaka till verkligheten. Ska söka nytt job och fixa hemma. Flytta in i vårt hus igen när möblerna kommer och barnen ska börja skolan på nytt. Erik ska tillbaka till sin gamla klass medans Emma inte har någon gammal klass att komma tillbaka till men hon brukar ha lätt för nya grupper och hon gillar skolan så jag tror att det kommer gå smidigt för henne. Elias har fått plats på sin gamla förskola men gruppen ser annorlunda ut nu givetvis så det ska bli intressant att se hur det blir för honom. Sedan ska vi börja jobba för att han ska få sin skolstart uppskjuten så han kan få gå i förskoleklass nästa år.. Blir intensivt under hösten.
 
Ser fram emot att komma hem nu. Längtar massor efter så många hemma. En vecka kvar av resa tills det är dags att kliva på planet. Känner mig riktigt nöjd med att vi haft resan som avslutning här. Så många av de andra familjerna som åkte direkt hem för att börja jobba på nytt. Skönt att få distans till alltihop innan man landar in hemma med allt som ska hanteras då.
 
//3E
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: