Biokväll och kanadensisk pizzabakning

Helgen var ganska lugn. På lördagen skulle maken ut på grabbkväll så jag och barnen bestämde oss för att gå på bio och äta middag på Stix. När allt kom omkring så kunde maken också följa med på restaurangen då de inte skulle träffas förrän senare. Barnen tycker mycket om habashigrillen de har på  Stix. Man sitter runt ett stekbord och så kommer en kock och lagar maten åt en vid bordet samtidigt som de håller en liten show. Mycket eld och kastande av mat blir det. Skräckblandad förtjusning bland barnen. Denna gången visste de mer vad som skulle hända så de var inte lika rädda som förra gången.
 
Mellan middagen och bion fick vi en liten väntestund. Passade på att köpa ett par skor åt Emma som växt ur sina sommarskor. Hennes fötter har växt massor senaste året.
 
Här är barnen precis innan vi skulle in på bion..
 
Vi såg Rio 2 i 3D. Den var inte den bästa filmen jag sett men barnen tyckte den var rolig och bra. Min behållning var 3D upplevelsen. Det var verkligen inte många i salongen. Förstår inte riktigt hur de får det att gå runt.. En biljett för barnen kostar $10,35 vilket är ungefär 66 kr. De vanliga filmerna är billigare. Jag räknade till ungefär 10 andra i biosalongen förutom oss...
 
På söndagen var det baka din egen pizza hemma hos kanadensiska paret. De hade fixat en massa tillbehör och gjort efterrätt till ett helt kompani. Barnen saknade ananas men utöver det fanns det allt. Jag frågade maken om vi skulle dela en plåt och göra som vi brukar dvs göra en stor botten och sedan lägga på själva på var sin halva. Det ville han inte så därför fick han baka ut sin pizzabotten själv. Hihi! Det var hysteriskt kul att se honom gegga loss utan att ha en aning om hur han skulle få till det. Den blev inte så snygg men väldigt god, hävdade han.
Blev väldigt mycket pizza kvar so vi fick med hem. Elias har ätit pizzafrukost nu i tre dagar... Ingen är gladare än han.
En trevlig och avslappnad helg var det som tog slut fort som de flesta andra helger. Denna veckan har varit lugn hittills, enda som har hänt är att vi hade makens chef från skolan i Sverige på besök. En mycket trevlig man. Vi bjöd på Kansas barbecue och kladdkaka till dessert. Barnen tycker det är så roligt när det kommer någon som pratar svenska att de gärna vill prata hela middagen igenom. Han stannade ganska länge på kvällen men barnen hade gärna velat att han skulle ha stannat i en vecka ungefär. Hoppas att han fick ett gott intryck. Det kändes som att han var nöjd med besöket ändå.
 
//3E