Underbar dag i backen!

Gårdagen innebar mycket slit då Erik ville prova på snowboard, Emma var rädd för att det skulle gå för fort och Elias hade sin första dag på skidor någonsin. Blev många vurpor och mycket tårar innan dagen var slut. Att solen sken och temperaturen alldeles super gjorde inte barnen riktigt glada.
 
Idag hade Erik hyrt skidor istället, Emma hade kommit över sin rädsla och Elias hade verkligen greppat detta med skidåkning. Vi åkte några åk i barnbacken men det tog inte många vändor förrän de hade tröttnat på den och ville vidare.
 
Elias i barnbacken :)
 

Sedan blev det åka av! Tuffingarna drog iväg. Emma där framme med vit hjälm och rosa/lila jacka. Följd av Elias som fått in både plogning och svängar till idag. Erik står längst ut i högerkanten och hejar på dem andra. Utsikten och solen är underbar :)
 
 
Fullt fart framåt!
 

Väntar på pappa som handlar lunch sittandes i solskenet uppe vid toppstugan.
 
 
När vi åkt gröna backen (6km lång) ner till dalen igen så var det bara att gå i VIP kön till kabinliften och åka upp igen. Här är det VIP behandling som gäller för barnfamiljerna. Parkering extra nära backen och förtur i liftkön sitter riktigt fint måste jag säga. Särskilt när man har hur mycket skidutrustning som helst att släpa på.
 

Dagen idag har varit underbar. Hela familjen har åkt tillsammans och vi har haft en kanondag. Barnen
är duktiga, glada och åker så bra. Mest impad är jag av Elias som hänger med och klarar sig själv ner för backarna kontrollerat och i lagom tempo. Han är väldigt nöjd med sig själv vill jag lova.
 
Efter att ha åkt mellan 9 och 15,30 hade däremot de små benen fått nog så vi bestämde oss för att ta oss tillbaka till lägenheten. Vi har bara köpt liftkort för två dagars åkning men vädret ser ut att vara lika bra imorgon också och alla har så kul så vi ska åka imorgon med. Får väl bli lite snålt framöver denna månaden men det kan det få vara värt. Sådana här skiddagar får man inte ofta.
 
//3E