Moon Marbel

Onsdagens äventyr under förra veckan var på Moon Marbel Museum. Ett museum/affär där huvudattraktionen är puttekulor. Vilket härligt ställe! Här finns en studio där glaskonstnärer gör kulor på en liten scen och långa långa diskar med konstverk i form av kulor låg till försäljning. Så vackra så att spela med dem är helt uteslutet utan det är mer som konst eller  samlarobjekt man köper dem.
 
De hade en lekhörna med kulbanor där barnen gick loss länge länge. En av banorna lät också som en xylofon ungefär och lyckades spela vackra melodier medans kulorna rullade ner. Ju fler kulor i banan desto vackrare klockspel.
Vi avslutade med att köpa kulor i lösvikt. Långa rader av burkar med roliga kulor i. Svårt att inte vilja ha alla. Elias plockade ett rör med små kulor och på slutet fick han då som sista kul plocka en ur munnen på gubben i tunnan. Läskigt tyckte han och vägrade ur sig tills dess killen i affären lyfte på locket och visade vad som fanns under. Trots det vågade han inte titta på gubben medans han plockade sin kula...
 
Efteråt gick vi en sväng i området runt muséet. Hittade en ny quilt affär och köpte ännu mer tyg. Denna gången med solrosor. Det har jag tänkt att jag ska köpa länge men har inte hittat något tyg som jag har tyckt har varit fint men nu äntligen. Får sy den när vi kommer hem. Nu hinner jag inte. Utflykten avslutades med en glass på Dairy Queen som fick tummen upp av Elias.
 
//3E