Branson

Så vad gör man då när barnen och man själv har sommarlov men maken jobbar? Jag bestämde mig för att åka till Branson med barnen.
Branson är ett mycket speciellt ställe, tänk High Chaparall möter Las Vegas och så slänger vi in lite Ullared där i blandningen. För barnen var det super. Fanns hur mycket som helst att göra där. För plånboken var det inte lika lustigt..
 
Vi åkte hemifrån strax före lunchtid på måndagen. Framme på hotellet vid femtiden. Då var barnen redigt hungriga och lite sega efter bilåkningen. Vi packade in oss i rummet och beställde "hemleverans" på pizza. Slappade lite i väntan på pizzan och fixade med biljetter till en cirkus på kvällen. Vid åtta drog cirkusen igång, det var en kinesisk akrobat show med artister från främst Shanghai. Barnen var väldigt fascinerade. Två timmar höll det på men det kändes som en halvtimme tyckte Erik.
 
Vi var där lite tidigt så det ser ut på bilden som att det var väldigt lite folk, det blev bättre närmare showstart...
Dag två inledde vi med ett besök på Ripleys -belive it or not!
Jisses vilket kul museum! Fullständigt galet, oerhört barnvänligt men samtidigt med en väldig massa riktiga kulturskatter. Nästan så att jag kände att det borde ha tagits mer på allvar på vissa ställen. Fantastiska afrikanska pärlarbeten eller det som skymtar uppe på bilden och ser ut som ett korallrev som är en oerhört detaljerad båt som det tagit många människor flera år att snida som exempel och i rummet brevid världens största toarulle!
 
Efter Ripleys blev det ett jättegulligt litet zoo vi hittade. Passade man in tiderna så som vi lyckades så fick vi vara med både på en liten utbildnings och hälsa på djuren stund samt flaskmatning av de bebisar som inte hade någon mamma som kunde/ville mata dem. Barnen hade väldigt roligt här och Emma var i himmelriket när hon fick flaskmata bebisgeten.. Hon och getter.. För en liten slant fick man också köpa en lite burk med pellets som man fick mata djuren med. Trodde att djuren skulle bli väldigt tjocka med tanke på att man får mata dem men de kanske inte hade så många besökare där för djuren var i fin form. Till och med kängurun lyckades vi ge lite till. Det var första gången för mig som jag matat en sådan.
Efter zoot var det bara mat som gällde. Vi tog ett litet stopp på IHOP. International house of pancakes.
Jodå, de hade svenska crepes.. innehöll vispad grädde blandad med lingonsylt. Så rätt gott ut men jag gick på de amerikanska original pannkakorna. De var goda. Säkart hur mycket fett och socker som helst förstås.
Elias provade chokladpannkakorna men de föll honom inte riktigt i smaken. Han som brukar älska allt med choklad men detta var ingen ny favorit. Pannkaka ska ju smaka pannkaka...
 
Efter pannkakorna åkte vi till hotellet och badade i poolen där. Det hade varit varmt under hela dagen men på seneftermiddagen när vi skulle bada då kylde ett litet regnväder snabbt ner luften. Barnen badade men jag som inte riktigt kände mig kry (snorig och förkyld) hoppade över badet. Satt brevid och kollade in alla tricken som barnen vill visa. På kvällen sedan åkte vi till Olivegarden och åt middag. Blev överaskad över hur bra maten var för den ringa pengen måste jag säga. Jag åt en forelltallrik med massor av grönsaker för runt 75 kr och den var riktigt smakrik och fräsch. Barnens mat var billig som attans förstås barnmenyerna här är oslagbara. Hela middagen gick på ca 270 kr. För fyra personer. Två från barnmenyn, två från vuxenmenyn, dricka till allihop inkl ett glas rött och kaffe efteråt till mig.
 
Sista dagen var vi på White Waterpark. Som vattendelen på Skara sommarland gånger tre stort var det ungefär.
Främst Erik överaskade med sin oerhört utökade vilja att åka vattenrutschkanor. Förr om åren har han inte alls haft lust att prova på, osäker i vatten som han har varit. Väldig skillnad denna gången. På egna initiativ provade han en massa olika och inte bara en gång. Emma var lite mer försiktig till att börja med men jobbade upp sig under dagen. Till slut vågade hon åka en av de stora kanorna helt själv. Två gånger körde hon den också så hon tyckte inte att det var så läskigt som det sett ut när allt kom omkring.
Det regnade lite på oss under dagen så det var inte så mycket folk i parken denna dagen. Mitt i veckan och lite halvtaskigt väder gjorde att vi slapp istort sett allt vad köer heter. Ganska skönt, dessutom brände vi oss ingenting trots nästan sex timmar i vattenparken.
 
Barnen somnade av redigt gott en stund i bilen på vägen hem. Jag tänkte att det skulle bli kämpigt att köra hem men det gick över förväntan. Vilken skillnad det är att åka iväg med barnen själv nu jämför med bara för ett par år sedan. Nu har vi roligt och avkopplande tillsammans. De är lätta att ha med och finner sig i de flesta situationer. Det märks att de börjar bli lite stora helt klart.
 
//3E
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: