Yellowstone och San Francisco

Så vaknade vi då framme i Yellowstone. En dag i parken stod på dagordningen. Vi hade tänkt oss en dag utan bilkörning men det fick vi snabbt tänka om på. Parken är jättestor och det går inte att komma någon vart utan att åka bil. Tog oss till södra änden först då den delen har den största vulkaniska aktiviteten. En massa olika varianter av gejsrar. Vi såg bubblande varma källor med vatten, fräsande gejsrar med ånga, bubblande lerpölar och kokande röda lerhål. Det var väldigt uppstyrt vart man fick lov att gå då marken på många ställen var ömtålig och kunde vara farlig eller väldigt varm.
 
Sedan åkte vi till ett vattendrag som hade en cykelstig gående en bra bit in i skogen. Där var naturen fantastisk, bäcken porlade och det var grönt och fint. Fick lite norrbottenskänsla där helt klart. Vi avslutade dagen med en biltur genom stäppdelen av parken, fick se en massa bison, älgar, elk (som är en stor hjort som vi inte har i Sverige) små andra hjortar och en björn.
 
Vi hade lite problem i början med vad vi skulle se och vart vi skulle stanna. Blev lite irriterat i bilen en stund. Det är en väldigt välbesökt park och det blir trångt med parkeringar på sina ställen till och från. Med facit i hand hade det varit bra om vi gjort lite mer efterforskningar innan vi kom dit och haft fler än en dag i parken. Eftersom den var så stor så gick mycket av tiden åt till körning mellan ställena. Vi var överhuvudtaget inte i den norra delen av parken där det är störst chans att se djuren. Den södra delen där vulkaniska aktiviteten är huvudattraktionen känns det som vi hann med. Det var många fantastiska naturfenomen vi fick se där så den delen känns avklarad. Fantastiskt ställe och underbart väder hade vi.
Dagen efter Yellowstone gick vi upp i svinottan för denna dagen hade vi en lååång körning framför oss. Från Yellowstone till San Francisco tog det 13 timmar och var cirka 1500 km. Nedan bilder från körningen. Soluppgången över Idaho var underbar! Sedan såg vi en massa massa ökenliknande landskap genom hela Nebraska. När vi närmade oss kusten blev växtligheten betydligt grönare och frodigare men då var vi inne i Kalifornien sedan länge.
 
 Kom fram till SF ganska sent på kvällen. Maken var seg och alla var hungriga. Jag och Emma gick och handlade sushi till middag och så åt vi på hotellrummet.
 
Natten sömn blev inte störd av någon som hördes genom väggen men lite upphackad av Emma som pratade en massa i sömnen. Hon hade någon mardröm och hojtade på. Nu för tiden pratar hon engelska i sömnen!
 
På morgonen stack maken iväg ut och handlade frukost och kaffe från Starbucks. Vi hade bokat rummet via Hotwire så då ingick inte frukost på hotellet. Sedan gick vi ner och tog spårvagnen från innerstan till Fishermans Wharf. Gick en promenad utefter kajen och kollade på Alcatraz. En glass på Ben & Jerry hann vi ocks med innan vi tog färjan över till Sausalito. Såg på Golden Gate bron från färjan men det var dessvärre ganska disigt vid bron den här dagen.
I Sausalito gick vi till en lekpark maken hittat på google maps. Väl där kom det snabbt fram en kille med Nerf gevär och frågade Erik om han ville vara med på nerfkrig. Elias fick också vara med och hamnade i den andra killens lag. Så sprang de runt en bra stund och sköt och tjoade. Hur kul som helst och väldigt oväntat..
 
Det var en härlig dag vi fick, roliga ställen att se, härligt om än lite kallt väder, bra planerad dag. Det hjälpte verkligen att jag hade varit här innan så vi kunde göra det som kändes väl värt tiden.
 
Imorgon Highway 1..
 
//3E