Veckan som gått..

Har varit full med aktiviteter. Har varit på nytt besök på Elias förskola och träffat hans fröken. Miss MayLyn. Väldigt gullig tjej verkar det vara så nu känns det lite bättre. Fick ju inte det bästa av intryck sist vi var på hans förskola men den del av det negativa intrycket jag fick då vägdes upp av att hon verkade bra. Hoppas att Elias ska trivas där och att han ska lära sig språket.
 
Sedan har jag varit iväg på lunch med en av våra sponsorer till Contry Club Plaza inne i Kansas City. Väldigt fint område men en massa fina butiker och flashiga affärer.
Vi åt på en Italiensk restaurant som hette Brio. Kändes lite som att vi skulle till en leksaksaffär innan... Maten var väldigt bra och servicen med men amerikansk service och europeisk skiljer sig åt väldigt. Här kommer dem säkert tre gånger och frågar om maten var god innan man har knappt fått i sig tre tuggor. Sedan kommer notan in innan man ens har avslutat varmrätten. Man ber alltså inte om notan utan den bara dimper ner. För mig känns det lite som om de vill bli av med en så jag uppskattar inte den servicen alls. Jag kan förstå att amerikanare i Europa tycker att vi har katastrofal service. Helt klart en väldigt stor kulturskillnad på detta området.
 
Lite bilder från området som är riktigt nice :)
 
 

Idag väntar vi på att Handyman Jeffry ska fixa en kran som droppar hela tiden i köket. Det är en annan sak där det är stor skillnad i kultur. Vi pratades vid igår och han sa att han skulle komma idag klockan 10,30. När dyker han upp? Kvart över tolv. Att vänta ett par timmar över tiden verkar inte vara någon konstighet här. Inte heller hör de av sig och talar om att de ska bli sena. Så  kom de, han hade med sig en kompis och sin dotter. Kollade in vad som skulle göras och så åkte de igen. De skulle fixa grejer till kranen och toan vars spolknapp i plast hade gått sönder. Allt här är slit och släng. Kökskranen kan inte vara äldre än fem-sex år eftersom det var då de bytte köket. Nu när de kom tillbaka tänkte ju jag att han skulle ha med sig en ny packning. Nejdå, hela kranen byter han.
 
Ikväll ska vi hem till en av makens klasskamrater och hälsa på. Kommer bli grill och härligt avslappnat trädgårdshäng. Säkert en trevlig kväll.
 
//3E